Vrachtwagen laten slepen of bergen? Hier lees je alles over de kosten van zware berging

Wat gaat dat kosten? Logisch dat je dit denkt als jouw vrachtwagencombinatie met schade staat aan snelweg rond Parijs. Nog los van je aandacht voor de chauffeur en de lading, natuurlijk. En ook voor een inkoper bij een vrachtwagendealer met meerdere vestigingen zijn de kosten van zware berging van belang. 

Betaal ik een extra bedrag voor spoed? Maakt het uit of de vrachtwagen in het buitenland staat? Kunnen we vaste afspraken maken? Hieronder lees je welke factoren van invloed zijn op de kosten voor slepen of berging. Weten wat het kost in jouw specifieke situatie? Bel ons, we helpen je graag en snel.

Geen extra kosten voor spoed bij zware berging

Als je ons belt, kun je erop vertrouwen dat het goed komt. We hebben aan een half woord genoeg en weten wat jij belangrijk vindt. In de transportbranche is elk uur stilstand van de vrachtwagen erg kostbaar. Ook bij zware berging zijn we meestal binnen een uur op weg naar de locatie. Spoed is bij ons vanzelfsprekend en daar rekenen we geen extra kosten voor. Omdat we in heel Europa werken, kunnen we lokale specialisten inschakelen in de Benelux, Polen, Duitsland en Frankrijk. Zo zijn we overal snel ter plekke. 

Vaste afspraken voor vaste klanten 

Dankzij onze brede inzet en grote wagenpark kunnen we zowel bij eenmalige als terugkerende opdrachten een passend tarief bieden. Ben je bijvoorbeeld een bedrijfswagendealer met meerdere vestigingen en wil je alle strandingen aan ons uitbesteden, dan kunnen we vaste afspraken maken.

Berging gekantelde aanhanger

Bij zware berging is afstand medebepalend voor de kosten

Afstand is één van de factoren die bepalen hoeveel slepen of berging van de vrachtwagen kost. Het maakt daarbij niet uit of de vrachtwagen in het buitenland staat of niet. We berekenen de kosten voor het vervoer van onze locatie naar de laadlocatie, van daar naar de loslocatie en dan weer terug naar onze locatie. Hoe meer kilometers, hoe hoger – logischerwijs – de factuur. Maar waar we bij kortere afstanden een uurprijs hanteren, rekenen we voor bijvoorbeeld een rit naar Parijs een bedrag per kilometer. 

Benodigde materieel bepaalt ook de kosten

Om hoeveel vrachtwagens, trucks of bussen gaat het? Kunnen we de vrachtwagen slepen of is er teveel schade? Dat én de situatie ter plekke bepalen welke wagen, hoeveel wagens en hoeveel medewerkers we op pad sturen. Soms is dat van te voren bekend. Bijvoorbeeld als je als truckdealer drie vrachtwagens van de ene vestiging naar de andere vestiging wilt laten brengen. Maar vaak is dat van te voren niet helemaal duidelijk. Je kunt dan foto’s van de situatie ter plaatse sturen. Aan de hand daarvan bepalen we welke inzet nodig is.

Technische kennis en ervaring spaart tijd

Voor het werk ter plekke rekenen we een uurtarief. Je kunt dan denken aan noodverlichting aanbrengen, lucht aansluiten of de aandrijfas los maken. Dit is specialistisch werk en omdat onze chauffeurs de benodigde technische kennis hebben, werken ze zorgvuldig en snel. Mocht er ander of extra materieel nodig zijn, zien ze dat vroegtijdig. Zo sluiten we de kans op verloren uren zoveel mogelijk uit.  

Kosten voor verkeersbegeleiding bij zware berging

Is een vrachtwagen, truck of bus gestrand op het hoofdwegennet? Ook dan regelen wij alles voor je. We nemen contact op met het Centraal Meldpunt Vrachtwagenberging, zodat Rijkswaterstaat de verplichte verkeersbegeleiding regelt. Het CMV schakelt de dichtstbijzijnde zware berger in en wij houden de regie. Zo zorgen we er samen met de ingeschakelde berger voor dat de vrachtwagen zo snel wordt getransporteerd naar jouw locatie. De inzet van verkeersbegeleiding brengt extra kosten met zich mee, daarvoor krijg je van ons een aparte factuur. 

Extra service en soepele afhandeling

Moeten er ter plekke zaken afgehandeld worden, zoals reparatiekosten, sleepkosten of stallingskosten? Dan kun je dat rustig aan ons overlaten, ook in het buitenland. We hebben veel ervaring hiermee en helpen je graag. Als een vrachtwagen in het buitenland is gestrand, kan het zijn dat die niet veilig staat. Wij regelen dan een snelle en veilige oplossing. Ook de administratie en eventuele communicatie met de verzekeraar handelen wij snel en correct af. Zo kun je zelf ook snel jouw factuur doorsturen en heb je geen administratieve rompslomp.

Direct duidelijkheid als je belt

Heb je hulp nodig bij slepen of berging van je vrachtwagen in Nederland of Europa? Dan ben je met één telefoontje direct geholpen, dag en nacht, het hele jaar door. Dus ook in het weekend en op feestdagen. Na een kort keuzemenu krijg je direct een bergingsspecialist te spreken, die aan een half woord genoeg heeft om precies te regelen wat jij nodig hebt. In alle gevallen geven we direct aan de telefoon een inschatting van de kosten.

Zware berging nodig voor een vrachtwagen, truck of bus? En direct duidelijkheid hebben over de kosten en wat er geregeld wordt? Neem gerust contact op, we helpen je graag.

  • Geen extra kosten bij spoed
  • Snel ter plekke in heel Europa
  • Technische kennis
  • Elk benodigd materieel
  • Regie bij inzet via CMV
  • Vast tarief voor vaste klanten
Zware Berging
& Pechulp
24/7 weer op weg
Bart Rutenfrans - Wolves Berging
Bart Rutenfrans

Planner Wierden
Neem contact op en vraag gerust naar Bart »